1 banán
1 hruška
1 lžíce raw kakaa
1 lžička skořice
250 ml mandlového mléka
Příprava je velice jednoduchá. Všechny suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme :-).
Tento nápoj výrazně zharmonizuje slezinu a slinivku, zahřeje nás v chladných podzimních měsících a dodává nám velkou dávku vitamínů a minerálních látek. Lze mírně dosladit agávovým sirupem.
Skořice je vysoce aromatické koření, chutná jemně, nasládle a současně i hořce. Má výrazné zahřívají účinky, ničí bakterie, kvasinky, pomáhá proti nemocem z nachlazení a kašli. Působí dezinfekčně a má antibiotické účinky. Obsahuje naprosto výjimečné množství antioxidantů, čímž se řadí mezi přírodní afrodisiakum a působí i jako prevence rakoviny. Skořice napomáhá krevnímu oběhu, tlumí menstruační bolesti a silné menstruační krvácení. Pomáhá při léčbě vysokého krevního tlaku, nechutenství, při průjmech, nadýmání a nevolnosti.
Raw kakao je vyráběno ze syrových nepražených kakaových bobů. Nejlepší cestou jak využít výživných hodnot kakaa, je konzumovat ho v té nejčistší podobě. Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a antioxidantů (zejména hořčíku a organické síry). Antioxidanty v syrovém kakau jsou pro naše tělo snadno vstřebatelné. Kakao z nepražených bobů je afrodisiakální a je považováno za přírodní antidepresivum, navozující dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti.
TIP: Vyzkoušejte si „kakao“ z mandlového mléka, raw kakaa a trochou agávového sirupu. Pokud máte rádi kakao teplé, zahřívejte max. do teploty 42-45 °C, jedině tak uchováte všechny výživné látky obou surovin.
STOP: Pokud vaše duše nesouzní s banány, zkuste je z toho receptu raději vypustit a nenahrazovat čímkoliv jiným, obzvláště ne jablky.
Kdyz smichte ovoce s dalsimi ingrediencemi do takoveho koktejlu, to Vam to ovoce v zaludku nekvasi? Specialne ta hruska. Osobne nedoporucuji michat ovoce s potravinami, ktere travite delsi dobu, pak dochazi v zaludku ke kvaseni.